Aktuellt om e-böcker

Jag har roat mig med att gå igenom de supportfrågor jag får och den vanligaste verkar vara (och den kommer ibland också från bibliotekspersonal…?) om låntagaren måste vänta 7 dagar innan ett nytt lån kan göras? Kanske går det att ”lämna tillbaka” boken innan tiden har gått ut? Eller om böckerna inte är bra och man önskar låna nya! Svaret på den frågan är att vi har satt begränsningen 2 lån under 7 dagar för att varje lån kostar biblioteken en slant. Skulle vi släppa lånen fria fick vi höja budgeten rejält eller möblera om i den.

Om det är rent tekniska fel så kan man skicka lånekortsnummer till mig och titel så kan jag ”ta bort” boken så att låntagaren kan prova igen. Dock tas ingen bok bort om låntagaren lånat en bok av ”misstag” och får slut på lånekvoten s a s.

Kända felmeddelanden kan vara att den nedladdade filen med e-boken inte kan öppnas i vald läsare (t ex. BlueFire Reader). Det är tydligen något som händer våra låntagare och som AxiellMedia jobbar på till nästa version av appen Biblio. Lösningen på problemet kan vara att läsa boken i appen Biblio istället.

Många låntagare och bibliotekspersonal har bra och genomtänkta synpunkter på hur man skulle kunna förbättra tjänsten. Dock krävs det uppdateringar och systemarbete av AxiellMedia vilket också tar tid. Den senaste versionen av Biblio är 3.4.0. Och i september-19 skrev AxiellMedia att den nya versionen snart är klar för nedladdning.

Supportfrågor till mig går bra att ställa via min jobbmejl dagny.nordmark@krokom.se, supportformuläret via e-bokssidan, eller i appen.

/Dagny Nordmark, Regionbiblioteket och Krokoms bibliotek