""

Anders Suneson

Månadens läsare juni 2017 – Anders Suneson

 

Vem är Anders Suneson?
Anders Suneson är konstnär, illustratör,animatör mm. Han har just nu flera bokprojekt på gång. En bilderbok om en skidfabrik och en pekbok om en målare som möter en igelkott. Anders planerar också en egenutgiven bok med sina samlade skämtteckningar och seriestripar som han producerat genom åren. I höst är han inbjuden av American Swedish Institute i Minneapolis att delta med sin pekbok ”Ulla i Bageriet”, som ska vara deras tema för en barnutställningen. Anders jobbar också med ett filmmanus till en animerad serie kortfilmer. Sist men inte minst gör han en konstnärlig utsmyckning till den nya förskolan på Remonthagen och bygger trädjur till den samiska lekparken i Funäsdalen som ska stå klar hösten 2017.

Vad läser du just nu?
Jag läser ”Frihet”, första delen av Hilary Mantels serie om franska revolutionen.

Bästa läsning enligt dig?
John Williams ”Butcher crossin” gillade jag, läste den tvåspråkigt, ett kapitel på engelska och sedan läste jag samma kapitel på svenska. Tycker att det ger mer lokalstämning med engelskan men det är många enskilda ord/begrepp som man inte fattar, framför allt när det handlar om buffelslakttermer. Vi lärde oss inte det i skolan, där var det mest samtal om väder och vind minns jag.

Berätta ett biblioteksminne
Jag brukar besöka bibliotek för att kolla av vad som händer inom bilderboksutgivningen. Ett biblioteksminne, jag besökte British Library i London och såg deras samling av handskrifter bla Alexander Flemings anteckningsbok från då han upptäckte penicillinet. En liten anteckningsbok med en späd blyertsteckning med några handskrivna noteringar.