""

Bibliotek <3 förskola = sant 7/2 2020

Välkommen till en dag om samverkan mellan bibliotek och förskola för barns språkutveckling och läslust!

Samlingssalen, Östersunds bibliotek 7 februari 2020

Tack vare bokgåvorna från regeringen till förskolorna så finns nu ett incitament för mer samarbete mellan förskola och folkbibliotek. Därför bjuder vi in till en dag som handlar just om det här! Hur gör man egentligen och varför behövs ett samarbete?

Program för dagen
9.30-10.00 Fika
10.00-12.00:
Give me five – projektet som blev ordinarie verksamhet i Västerbotten –
Madelene Dannelöv och Anna Lindström
Resurser i samverkan – för språk, lärande och självkänsla – Erica Eklöf
12.00-13.00 Lunch på egen hand
13.00-15.00 Bilderbokens mångfald och möjligheter – Agneta Edwards
Vid flera tillfällen under dagen presenterar bibliotekspersonalen boktips ur 2019 års utgivning. Dessutom finns bokbord med inspiration tillgängligt under hela dagen.

Hela programmet samt mer om de medverkande här (pdf)

 Anmälan via länk senast 31/1 2020. Begränsat antal platser, först till kvar. Dagen är kostnadsfri inkl. fika, lunch på egen hand. 

Medverkande: 

Give me five
Startade som projekt i Västerbotten 2010 och har sedan blivit ordinarie verksamhet. Arbetssättet går ut på att förskolebarn får arbeta på djupet med en bilderbok under en längre tid. Det blir ett intensivt kulturpedagogiskt arbete där bibliotekarie- och förskolekompetens möts. Anna Lindström, Umeå stadsbibliotek och förskolepedagog Madelene Dannelöv berättar mer!

Erica Eklöf
Erica är grundskolelärare och specialpedagog och arbetar idag som språk-, läs- och skrivutvecklare i Halmstads kommun. Hon har dessutom uppdrag hos NCS, Skolverket samt som sakkunnig hos Kulturrådet och ingår i den regionala arbetsgruppen för Språkstart Halland. Erica är också en av personerna bakom bloggen Språkutvecklarna (https://sprakutvecklarna.wordpress.com).

Agneta Edwards
Agneta är litteraturpedagog, kritiker, föreläsare, författare och skrivarcoach. Hon har en gedigen erfarenhet av samverkan mellan förskola och bibliotek och kunskap kring arbete med bilderböcker. Agneta är också författare, bl.a. till den närmast klassiska Bilderbokens mångfald och möjligheter.