Bibliotekspersonalens bilderboksfavoriter

Bibliotekspersonalens bilderboksfavoriter är en satsning med inspiration från Bokstarts boktipsfolder och Region Gävleborgs ”Böckerna du inte får missa”. Under vintern 2018-2019 har bibliotekspersonalen i Jämtland Härjedalen tipsat om sina bilderboksfavoriter ur 2018 års utgivning, som nu har sammanställts i en folder och på en affisch. Tanken är att foldern och affischen, som just nu är på väg till tryck, ska finnas tillgängliga på biblioteken i länet för att inspirera till läsning och högläsning. Biblioteken kan också sprida dem vidare till förskolor, öppna förskolor eller andra ställen där föräldrar och barn är.

Totalt blev det 20 favoriter för åldrarna 3-6 år, och 8 favoriter för barn i åldern 0-3 år, alla utgivna under 2018. Till varje bok finns en kort motivering eller beskrivning från bibliotekspersonal som har tipsat om boken, och i foldern även möjlighet för läsaren att fylla i om man har läst, vill läsa eller vad man tyckte om boken.

Förhoppningsvis blir det en årligt återkommande satsning med många användningsområden i det läsfrämjande arbetet gentemot föräldrar, förskolepedagoger m.fl.

Här finns folder och affisch som pdf för nedladdning (använd dock hellre de tryckta!)
Folder-bilderboksfavoriter (Skriv ut dubbelsidigt med vändning längs långsidan och vik till A5)

Affisch-bilderboksfavoriter (A3)