Region Jämtland Härjedalen

Fördjupande utbildning i att
skriva tillgängligt

Vill du lära dig mer om att skriva begripligt i bibliotekssammanhang?

Kanske behöver du hjälp att med att formulera dig mer lättläst och mindre byråkratiskt i ett infoblad om bibliotekets barnverksamhet, eller få tips på hur du når ut till fler med texten på webben?

Välkommen i så fall att delta i Begripsams fördjupande kurs om att skriva tillgängligt!

Här varvas teori och spännande språkfakta med övningar och du som deltar får jobba med både exempeltexter och egna texter. Du får feedback på det skrivna, antingen individuellt eller mer övergripande.

Kursledare är Karin Forsell, journalist och språkvårdare. Hon har lång erfarenhet av att jobba med tillgänglighetsfrågor och är en mycket kunnig och inspirerande kursledare.

Datum och tid: Fre 21 maj kl. 9-12

Plats: Zoom. Länk till mötet här: https://us02web.zoom.us/j/85380828365?pwd=SHdkU1ZLSFJnK1dqQTFtT25DVXpVQT09länk till annan webbplats

Egna texter (från skyltar, infoblad, webbsajter etc) skickas till karin.forsell@begripsam.com senast mån 10 maj.

Logga gärna in i god tid för att få ordning på tekniken!

Om du inte kan vara med denna fredag går det att se en inspelad version i efterhand. Länk till den skickas ut via mail.

Johanna Vestfält

Tillgängliga medier, Region Jämtland Härjedalen