Bokmässan Bodil 22 & 23 november

För fjärde året i rad arrangeras Bokmässan Bodil med fokus på den lokala litteraturen. I år gästar mässan Krokoms bibliotek/Magneten fredag 22 november kl. 16-19 och Östersunds bibliotek lördag 23 november kl. 11-16.

Program Krokom 22/11:

16.00 Landshövding Jöran Hägglund inviger.
16.15 Journalisten, tidigare Vagabondkrönikören och författaren Karin Wallén har rest i stora delar av världen och skrivit en bok som utspelar sig i Asien (”10 platser du måste besöka efter min död”). Men hjärtat, släkten och skrivarådrans ursprung finns i Jämtland. Här i samtal med bibliotekarie Helena Broms.
17-19 Öppen scen och mingel med deltagande författare.
Café Magneten öppet.
Medverkande författare:
Solveig Vidarsdotter, Gunilla Johansson, Birger Ekerlid, Micael Lindberg,
Curt Lofterud, Clara Witthoff, Magnus Ottelid, Ulla Brännström Engelsperger, Anders Suneson, Åsa Ringdahl, Torbjörn Olsson (boksläpp), Marina Brovinger, Lena Deimo, Christina Broomé, Ambjörn Sandler, Maud Deckmar, Linda Forss, IngridMarie Thorslund, Åsa Häggström, Elisabet Aagård, Kristoffer Olsson, Per Holmlöv

Program Östersund 23/11:

11.30-12.00 Djuriskt ”hålligång” med Världens minsta band, MUSIK för barn och familjer. Samlingssalen. Fri entré men biljett krävs. Hämta din biljett på Östersunds bibliotek fr o m 11 nov.
11.15-16.00 ÖPPEN SCEN. Författare från länet håller korta presentationer.
12.00 BERÄTTARCAFÉ med Ulla Brännström Engelsperger. Kostnadsfritt. Hämta din biljett på Östersunds bibliotek under dagen. Begränsat antal.
13.00-13.15 Konstnären, författaren mm Anders Suneson tecknar och berättar, på barn- och ungascenen.
13.30-14.30 Åsa Malmsten gör en lätt dramatiserad berättelse om Bodils och hennes rötter. Samlingssalen.
14.30-15.30 SKRIVLUST – WORKSHOP I KREATIVT SKRIVANDE med författaren och skrivpedagogen Theres K Agdler. Kostnadsfritt. Max antal deltagare 10 st. Anmälan direkt till Theres K Agdler, theres@frososkrivarforum.se
15.00-15.15 Författaren Åsa Ringdahl inspirerar ungdomar till eget skrivande, på barn- och ungascenen.
15.00-15.45 Öppen BOKCIRKEL-tema Bodil Malmsten. Vad är skillnaden på en vanlig och en biblioterapeutisk bokcirkel? Samlingssalen.
Medverkande författare:
Solveig Vidarsdotter, Suzanne Ibrahim, Gunilla Johansson, Birger Ekerlid, Micael Lindberg, Curt Lofterud, Clara Witthoff, Theres K Agdler, Jenny Jejlid, Magnus Ottelid, Ulla Brännström Engelsperger, Anders Suneson, Åsa Ringdahl, Torbjörn Olsson (boksläpp), Marina Brovinger, Lena Deimo, Christina Broomé, Ambjörn Sandler, Lena Hedman/Erika Enequist, Margareta Winge, Nätverket Åreförfattarna med; Maud Deckmar, Linda Forss, Ingrid-Marie Thorslund, Åsa Häggström, Elisabet Aagård, Kristoffer Olsson, Per Holmlöv
Medverkande förlag, sällskap och föreningar:
Jengel förlag, Bodil Malmsten-sällskapet, Aksel Lindström-sällskapet, Bernhard Nordh-sällskapet, Jämtlands läns fornskriftsällskap, Föreningen Gamla Östersund, Meja -Förening för kvinnohistoria och genusforskning.

Affisch Bodil Krokom (pdf)

Affisch Bodil Östersund (pdf)