""

Börje Hall & Kajsa Jarefors

Månadens läsare – Börje Hall och Kajsa Jarefors
 
Vilka är Kajsa och Börje?
Börje Hall och Kajsa Jarefors har båda arbetat som lärare, men är nu pensionärer. De är engagerade i frivillig högläsning – Börje på äldreboende i Östersund och Kajsa på Närbiblioteket Ljungen.
 
Vad läser ni just nu?
BÖRJE: Herman Lindqvists Historien om Sverige, Från islossning till kungarike. Boken utkom för 25 år sedan och för några veckor sedan hamnade ett exemplar i vår bokhylla. I second hand-butiker går det att fynda stort och smått.
KAJSA: Just nu har jag avslutat Persson-Giolitos, ”Störst av allt ”och påbörjat, ”Katarinas bok” av Maria Gustavsdotter, som är nästa samtalsbok i bokcirkeln på Ljungen. Bokcirkelprat och läsupplevelser är en givande form av läsning, där flera åsikter berikar det lästa.
 
Bästa läsning enligt dig?
BÖRJE: Den läsning som stillar min nyfikenhet (eller väcker den!) i en viss genre är självklart den bästa läsningen.
KAJSA: Jag väljer helst böcker/läsning som handlar om relationer, mänskliga villkor och som kan ge nya aspekter på tillvaron.
 
När besökte du senast ett bibliotek?
BÖRJE: Förra veckan, då jag återlämnade boken ”101 historiska svenskar”. Jag verkar vara inne i en historiefas i min läsning nu.
KAJSA: Jag besöker Närbiblioteket Ljungen en till flera gånger i veckan, eftersom jag är engagerad där. Östersunds bibliotek är också ett trevligt ställe med många aktiviteter.