Färg, form och skaparkraft – elevutställning på Funäsdalens bibliotek

En av årets höjdpunkter på biblioteket i Funäsdalen är den årliga elevutställningen av Fjällbyns gymnasieskola. Under den välbesökta vernissagen fick besökarna stifta bekantskap med flera olika konstnärliga blandtekniker såsom keramik, gips, origami, linoleumtryck, akryl, olja, akvarell, ikoner, textil mm.

Uppskattat och nytt för i år är Cosplay. Cosplay är en förkortning för costume play som kortfattat går ut på att man klär ut sig till sina favoritkaraktärer från exempelvis spel, tv-serier, filmer och böcker.

Stina Styffe och Renske Yory Jägers informerar om Cosplay och visar upp sina dräkter med tillbehör. Det ”föddes” helt säkert flera nya Cosplayspelare i Funäsdalstrakten denna kväll.

Renske åker närmast till UKM:s (Ung kultur möts) riksfestival i Skövde och Stina gav sig direkt efter vernissagen till ett Cosplayconvent i London. Hon berättar att sist hon var på samma convent lockade detta 100 000 (!) besökare under lördagen. Alltså en jättestor kulturyttring internationellt.

Spektakulärt är även Bastian Jonssons plan att med sina grodor i origami försöka sig på att slå ett Guinness världsrekord.

Utställningen pågår till den 14 juni.

/Anette Mörtberg, Funäsdalens bibliotek