Härjedalens bibliotek arrangerar barnteater

Barnteatern Okända djur och magiska vatten med Teater Soja besökte Härjedalen under vecka 36. Den spelades upp för skolbarn under corona-anpassade omständigheter. Ofta brukar bibliotekens kulturevenemang för barn ordnas i de egna lokalerna, men nu var detta inte möjligt. När inte heller skolorna kunde ta emot föreställningen fick det bli en annan lösning.

För att så många skolbarn som möjligt skulle få ta del hittades stora och bra lokaler i anslutning till skolorna. Föreställningen spelades på Härjedalens Fjällmuseum, Fröjdvallen i Bruksvallarna och på Folkets Hus i Lillhärdal och Ytterhogdal. Alla inblandade ville verkligen hjälpa till för att barnen skulle få uppleva teater.
Barnen får följa Carsten och Kirsten som beger sig ut till skogs för att undersöka huruvida träd kan prata med varandra. Därute träffar dem konstnären Malgunda som försöker måla av skogens själ. Deras vistelse i skogen störs abrupt av direktör Jensen som vill skövla all skog. Hur ska han stoppas? Med hjälp av okända djur och magiska vatten kanske?

Pjäsen bygger delvis på Beppe Wolgers texter. Dottern Camilla Wolgers har skapat scenografin och hon medverkar även som skådespelare tillsammans med Jan Boholm och Sofia Andersson från Teater Soja i Sundsvall.

/Erik Flodin Larsson, Härjedalens bibliotek