""

Invigning av Mörsils bibliotek

Torsdagen den 29 november firade vi äntligen Mörsils bibliotek och dess nya lokaler. Inflyttning i lokalerna skedde under augusti och verksamheten har pågått med skolbibliotek och folkbibliotek under hösten.

Elever, lärare och bybor kom och minglade, gick tipsrunda, tillverkade sina egna pins och programmera våra robotar.

Bibliotekarie Anna Adamse hade Yogasaga för barn från förskolorna på förmiddagen. På eftermiddagen fick vi besök av författaren Bisse Falk, hon berättade sagor om naturen för barnen på Fritids, Mörsils skola. Bisse har under hösten besökt Åre kommun vid tre olika tillfällen och hållit skrivarskola med alla årskurs 3:or och 4:or. Bisse är verkligen barnens favorit. Och min.

Lite senare på eftermiddagen fanns konstnären Ingrid Roth och författare Elin Olofsson och Ingrid Marie Thorslund på plats. Ingrid, Elin och Ingrid Marie minglade och pratade med besökarna och jag upplever det som att vi hade en väldigt familjär och fin stämning.

Ingrid Roth berättade om det fina konstverk som hon, och fyra andra konstnärer från Asien, gjort och som nu hänger på Mörsils bibliotek. Konstverket heter ”Heart to Heart without Borders” och är tillverkat av spillvirke från byggandet av de nya lokalerna och från Ingrids vedbod.

Ingrid Marie Thorslund gav ut sin debutroman i höstas ”Vi ses i Ullådalen” och berättade om dess tillkomst och läste delar ur boken. Nu skriver Ingrid Marie på del två som till viss del utspelar sig i Mörsil med omnejd avslöjar hon. Inget utgivningsdatum är fastställt.

Vi kände oss privilegierade eftersom Elin Olofsson för första gången officiellt berättade vad hennes nya bok kommer att handla om. Hon är mitt i den, som hon beskriver det, tyngsta perioden i skrivande så vi är mycket tacksamma över att hon tog sig tid att komma till oss. Jag ser mycket fram emot augusti då boken ges ut.

Vi hade en mycket trevlig dag!

/Maria Engholm-Olsson, Åre bibliotek

Titta gärna in på Instagram för att se mer om:

Ingrid Marie Thorslund @visesiullådalen

Ingrid Roth @ingridrothart

Elin Olofsson @elinolofssonwriter