Jonas Andersson

Jonas Andersson

Vem är Jonas?
Jonas Andersson är kommunalråd i Ragunda kommun sedan 2015. Efter åtta år i Uppsala, där han har pluggat juridik och statsvetenskap, varit förtroendeval både politiskt och i studentlivet samt även hunnit med en tid på arbetsmarknaden, flyttade han hem till hembygden och kommunpolitiken.

Vad läser du just nu?
Mestadels budgethandlingar i dessa tider, men på det litterära planet så läser jag mestadels klassiska romaner och faktalitteratur. Oftast har jag två-tre böcker på gång samtidigt för att kunna växla efter humör. Just nu är det Ivar Los ”Måna är död” och Peter Englunds ”Stridens skönhet och sorg” som ligger på nattduksbordet.

Bästa läsning enligt dig?
Den kravlösa läsningen som är lustfylld och av glädje snarare än tvång. När man läser många och tunga texter i tjänsten så finns det inget bättre än att greppa en roman eller en lyrikantologi och bara sjunka ner i soffan med.

När besökte du senast ett bibliotek?
För två veckor sedan besökte jag biblioteket i Hammarstrand på jakt efter några musikalier, men det brukar bli några gånger per termin om man räknar bort besök kopplade till mitt uppdrag.