Kära biblioteksmedarbetare

Här kommer maj månads nyhetsbrev med läsning och information om vad som händer både här i länet och i biblioteksvärlden i stort. Vi jobbar på här på regionbiblioteket med att skapa digitala kompetenskit, planera hösten (plan A och plan B, och i vissa fall även plan C). Många telefonsamtal om stort och smått med er i kommunerna och så tränar vi förstås precis som alla andra på att mötas och kommunicera smart digitalt.

Hänt sen sist – Sol Vikström har slutat för att jobba med ett spännande designprojekt och Hanna Eskelin har nu tjänsten som digital samordnare hos oss. Tack Sol, och välkommen Hanna! Sol blir kvar hos oss på timmar året ut.

I juni lanseras Kulturutvecklings nya webbplatser med ett nytt modernt uttryck och delvis annat upplägg. Mer info när vår sida lanseras. Som ni säkert sett utlystes 40 snabbstöd till kulturarbetare. Litteraturområdet fick totalt tolv ansökningar till de sex bidragen som nu delas ut. Och så landar det snart närodlade författare hos oss. Tre gånger i veckan – må, on och fr -släpper vi en film som ni sedan kan dela fritt på nätet och använda i olika sammanhang för att lyfta våra författare och filmare. Tjuvtittat lite och det är riktigt spännande!
Hur hösten ser ut vet ju ingen ännu, men oavsett läget så finns vi här för er – vi håller kontakten och jobbar framåt tillsammans.
/Kerstin