Karin Wahlen

Karin Wahlén

Karin Wahlén Fotograf: Linnea Jonasson

Vad läser du just nu?

Just nu läser jag manus till Kristina Ohlssons nya bok Sjuka själar (utkommer på Piratförlaget i januari). Det är hens första skräckroman. Så otäck att jag har svårt att sova på nätterna. Jag har återupptäckt skräckgenren och har den senaste tiden frossat i allt från Stephen King, John Ajvide Lindqvist och Mats Strandberg. Det finns något ljuvligt att bli riktigt rädd, men under kontrollerade former.

Berätta ett biblioteksminne

För ett tag sedan träffade jag en bibliotekarie på Östersunds bibliotek som kände igen mig sedan jag var liten.

-Dig känner jag igen. Du hängde ju här jämt!

Jag har alltid älskat bibliotek och gör det fortfarande. Det finns något oerhört befriande och kravlöst med att befinna sig på en plats där du får vara utan att behöver köpa något. Och där det finns en skatt av olästa böcker. Gratis dessutom.

Vem är Karin Wahlén?

Karin Wahlén är projektledare för länets eget läsfrämjande projekt ”Passa boken” där idrottande ungdomar träffar ÖFK-spelare och lokala bibliotekarier för att prata läsning och idrott. Karin är också en mycket stolt kulturcoach i Östersunds Fotbollsklubb där hon förenar kärleken till litteratur, konst, teater och fotboll. I sitt företag arbetar hon med kommunikation inom kultursfären. Karin har tidigare arbetat som PR- och informationsansvarig på Piratförlaget och som seniorkonsult för Prime i Bryssel. Sedan 2011 har hon arbetat med otaliga boklanseringar. Alltifrån poesi, omtalade biografier, spänningsromaner och facklitteratur. Bland uppdragsgivarna märks bland annat Bonnierförlagen, Lind & Co, Modernista och Fredrik Backman. Under hösten arbetar hon också som producent till teaterföreställningen ”Till häst genom Västerbotten” som turnerar från Malmö till Umeå. Karin arbetar även med Svenska PEN och Dissidentbloggen.

Fotograf: Linnea Jonasson