Karolina Nätterlund

Karolina Nätterlund

 Jag brukar ha två böcker igång samtidigt, en fysisk och en ljudbok. Utifrån situation och energinivå väljer jag vilken jag ska läsa för stunden, ljudböcker är perfekt när man behöver en verklighetsflykt och inte orkar något annat. Just nu lyssnar jag på nya Millenium-boken ”Det som inte dödar oss” och läser ”Löparens Hjärta” av Markus Torgeby.

Generellt tycker jag att ungdomsäventyrsböcker är väldigt underskattade och vill passa på att slå ett slag för ”Hungerspelen” och ”Cirkeln”. I somras läste jag en helt fantastisk bok om biodling av Marina Marchese så nästa sommar kommer vi ha biodling på balkongen. Det är en fantastisk sak med böcker tycker jag, att en del av dem liksom hänger kvar och påverkar både ens världsbild och kommande beslut och att det inte alltid är de böcker man uppskattade mest under själva läsningen som sedan visar sig vara mest betydelsefulla.

Jag tror att vi är många som har en alldeles speciell relation till biblioteken från vår barndom, i mitt fall biblioteket i Alingsås. Mitt starkaste minne därifrån är när min farbror från Stockholm var och hälsade på och jag och min kusin fick följa med till biblioteket och lyssna på Karius och Baktus på LP medan farbrorn läste tidningen. Idag är bibliotek något som representerar både trygghet och spänning för mig, en plats fri från köpkrav och klädkoder där en alltid är välkommen.

Karolina Nätterlund
Verksamhetsledare på Designcentrum