Länet där vi läser för våra barn 18/4

Välkommen till en eftermiddag om vikten av läsning och tidig språkstimulans. Programmet riktar sig till personal inom bibliotek, förskola, skola, barnhälsovård mfl samt politiker och tjänstemän.

Onsdag 18/4 kl. 13-17, Storsjöteaterns foajé.

På programmet:

Staden där vi läser för våra barn
Åsa Lundquist, hållbarhetsstrateg vid Göteborgs stad, om hur läsutveckling kan vara en viktig del i ett jämlikhetsarbete. Hur har Göteborg mobiliserat i frågan om läsning och social hållbarhet?

Alla barn har rätt till ett språk!
Maria Ehde Andersson, processledare för Språkstart Halland, om vikten av långsiktiga samarbeten och samverkan mellan kommuner, region och olika yrkesgrupper.

Möjlighet att mingla med en av Bokstartarna i Jämtland Härjedalen

Bokstart i Strömsunds kommun
Britt-Inger Roos, bibliotekschef och Björn Amcoff, VD för Strömsunds utvecklingsbolag

Vad gör Läsdelegationen?
Johan Unenge, författare och illustratör

Hur gör vi i vårt län? Hearing med politiker från kommuner och Region Jämtland Härjedalen

Hela programmet som pdf finns här.

Anmälan senast 4/4 via den här länken

Välkommen!