""

Läslist – fortbildningsdag

Välkommen till fortbildningsdagen om metoden Läslist – en djupdykning i historien. Metoden är ett samarbete mellan Jamtli, Arkivet och Regional biblioteksverksamhet och riktar sig främst till pedagoger i åk f-7 och skolbibliotekarier. Genom att läsa och arbeta med en skönlitterär, historisk barnbok tillsammans i klassen och sedan göra studiebesök på Jamtli och Arkivet fördjupas läsupplevelsen och stimuleras såväl läslust som läsförståelse.

Under dagen kommer vi berätta mer om metoden, de böcker vi arbetar med sedan tidigare (Vargbröder av Michelle Paver och Uppdraget av Camilla Lagerqvist) och höstens nya bok Förr i tiden i skogen av Thomas och Anna-Clara Tidholm. Vi berättar och visar vad som händer under studiebesöken och hur de bidrar till läslust och ökad läsförståelse. Dessutom har vi bjudit in Lisa Lundström, museiintendent och ansvarig för den pedagogiska verksamheten på Bildmuseet i Umeå, för att lära oss mer om hur man kan arbeta med bilderna i böckerna.

Läslist-dagen 20/8 blir uppstarten för höstterminens läsprojekt. Vi håller till i Rentzhogsalen på Jamtli, och det finns också möjlighet att delta via distans genom att titta på en livesändning av dagen. Tider för dagen är kl. 13.00-16.00. Dagen är kostnadsfri. Den som vill kan boka in studiebesök för sin klass i samband med dagen. För dig som deltar på plats finns också möjlighet till ett kort besök i skolsalen på Jamtli i slutet av dagen.

Program och mer om de deltagande här (pdf)

Anmälan via länk: http://tiny.cc/kh3d7y senast 19/8.