Må bra-kväll på Lillhärdals bibliotek

Måndagen den 20 november hade vi en Må bra-kväll på bibblan i Lillhärdal.

Anna Fundin, yogainstruktör och livscoach, berättade om sin väg att uppfylla drömmar, satta mål och att hitta lyckan. Hon beskrev dalar och toppar på ett livfullt och engagerande sätt och under tiden fick vi lyssnare många goda råd om hur vi kan ändra vårt sätt att tänka och bli positivare inställda till livet. Vi fick även göra enklare yogaövningar och andningsövningar för att hitta lugnet inom oss.

Laila Westling (lokal matkändis) var också på plats och bjöd på energismoothie och frukt. Vi tänkte dela med oss av smoothiereceptet som inte bara är nyttigt, den är dessutom jättegod!

Energismoothie (7 dl)

1 banan                                          tillför kroppen energi

1 avocado                                      ”näringsbomb” samt enkelomättat fett

2 cm riven ingefära                    bra för immunförsvaret

5 dl äppeljuice                             koncentrat, utspätt

1 msk linfrö                                   rik på fiber och omega-3 (obs! max 3 msk/dag)

50 gr bladspenat                         fyller på vår järndepå

½ pressad citron                         gör att kroppen tar upp järn

Skala och skiva bananen. Dela, kärna ur och gröp ur avocadon. Riv ingefära och pressa citronen.

Mixa alla ingredienser. Drick och njut och få en liten energikick!

En mycket trevlig och informativ kväll som drog ca 50 nyfikna och intresserade personer!

/Anna Westling och Anita Persson, Härjedalens bibliotek