Man får nästan svindel: Bokstart Jämtland Härjedalen och Västernorrland

Nu är boken om våra Bokstartsprojekt i Jämtland Härjedalen och Västernorrland här! Ladda ner Man får nästan svindel: Bokstart Jämtland Härjedalen och Västernorrland som pdf här.

Boken kommer också gå att beställa i tryckt form så småningom, mer information om det kommer här på hemsidan senare.

Från bokens baksida:

Bokstart kan verkligen göra skillnad. 1583 besök till nyblivna föräldrar – man får nästan svindel när man tänker på det!

Bokstart är en internationell metod för att arbeta med läsning och språkutveckling med små barn och vuxna i deras närhet. I metoden ingår hembesök och bokgåvor till nyblivna barnfamiljer.

I denna bok vill vi presentera erfarenheter från två lyckade regionala
biblioteksprojekt med hembesök till nyblivna barnfamiljer. Region Jämtland Härjedalen och Region Västernorrland har ingått i det nationella pilotprojektet Bokstart under åren 2016­-2018. Vi har testat Bokstartsmetoden med mycket goda resultat. Genom de 1583 Bokstartsbesök som vi tillsammans har genomfört har vi samlat på oss en mängd erfarenheter som vi hoppas kan vara till hjälp för andra som är intresserade av läsning och språkutveckling för småbarnsfamiljer.

I Västernorrland har projektet haft asylsökande och nyanlända som sin primära målgrupp och i Jämtland Härjedalen har Bokstart nått ett brett urval av nyblivna familjer. Våra erfarenheter visar att Bokstart inte minst är viktigt för familjer som inte är biblioteksvana, men samtal om läsning och språk har stor betydelse för alla. I boken får du lära dig mer om hembesök och språkutveckling och om hur bibliotek, barnhälsovård och andra aktörer kan stötta de små barnen och deras föräldrar. Att ge barnen en god start – vad kan vara viktigare?

En reaktion på ”Man får nästan svindel: Bokstart Jämtland Härjedalen och Västernorrland

Kommentarer inaktiverade.