Månadens läsare april 2018: Anders Edvinsson

Vem är Anders?
Anders Edvinsson är kommunalråd i Östersunds kommun. Under temadagen ”Länet där vi läser för våra barn”, deltog han i det politiska samtalet om vikten av barn och ungas läsning.

Vad läser du just nu?
Vid sidan av alla tusentals sidor med beslutsunderlag och handlingar hemfaller jag ibland åt lättsmälta deckare. En favorit är Jo Nesbö och just nu ligger en av hans senaste (Törst) framme.

Bästa läsning enligt dig?
I takt med mina politiska uppdrag och önskan om förståelse av hur politik fungerar på olika nivåer har jag fastnat för biografier inom det området. De senaste åren har jag läst det mesta om Olof Palme, om och av andra svenska politiker och även om John F Kennedy och Winston Churchill. Annars har jag alltid läst mycket skönlitteratur. Jag har alla Ulf Lundells böcker (även lyrik) och i övrigt läser jag gärna svenska författare och sådana som även är duktiga debattörer. Lena Andersson är en sådan.

När besökte du senast ett bibliotek?
Jag har alltid återkommit till Östersunds bibliotek för att läsa och studera. För en dryg vecka sedan var jag där senast och lånade ett par böcker om ekonomi som jag måste förkovra mig inom med anledning av mina politiska uppdrag. Med ”nätbibblan” kan man ju numera snabbt och lätt söka och reservera böcker också, och det är en fantastisk tillgång.