Månadens läsare april 2019: Tina Håf

Vem är Tina?
Tina är frisör i Östersund sedan 1989. I de nuvarande lokalerna på Regementsgatan firar hon snart 20-årsjubileum. Tina kommer ursprungligen från Ljusdal, där har hon sitt hjärta. Läsning och litteratur ligger henne varmt om hjärtat, Tina är en trogen besökare på Bokens dag.

Vad läser du just nu?
Nu läser jag Juliette- kvinnan som läste på Metron av Christine Féret-Fleury. Det är en feelgod-roman med fina detaljer från Paris.

Bästa läsning enligt dig?
Just nu är det mycket feel-god, men det går i vågor. Egentligen är jag en allätare. Jag läser till exempel allt som kommer ut av Jan Mårtensson, det är en favoritförfattare. Den hemliga historien av Donna Tartt är en klassiker som jag alltid bär med mig.

När besökte du senast ett bibliotek?
Det kommer jag inte ens ihåg, pinsamt nog. Förmodligen är jag inte låntagare längre. Däremot har jag varit med i Bonniers bokklubb i snart 30 år. Jag gynnar också den lilla bokhandeln i Ljusdal, det är viktigt att den finns kvar. Men, det finns en vision om att besöka biblioteket.

Vad tror du om att bilda en läsgrupp – frisörer läser?
Det skulle vara jättekul, men jag vet inte hur mycket kollegorna läser egentligen. Kul idé!