Månadens läsare februari 2019: Hanna Eskelin

Vem är Hanna?
Hanna är bibliotekarie på Åre bibliotek sedan 2015, men hon är också grafisk designer, illustratör och bygger då och då hemsidor. Hanna jobbar också 20% för regional biblioteksverksamhet med projektet ”Digitalt först – med användaren i fokus”, som är den 3-åriga nationella satsningen för bibliotekspersonal.

Mitt bästa lästips just nu
Mitt lästips är ”Slutet” av Mats Strandberg. Det är en preapokalyptisk berättelse, så kanske inte det mest hoppingivande boktipset men den är en riktig bladvändare! Hur hanterar vi vetskapen om att jorden går under inom ett par veckor? Vad blir viktigt? Kan man leva fullt ut varje dag? Finns det någon tröst i att allt tar slut?

Bästa läsning enligt dig?
Det som berör och väcker starka känslor. Jag läser just nu gärna om kvinnoöden på olika sätt, vilket gör mig förbannad, upprörd och ledsen samtidigt som jag fylls av kraft, hopp, ömhet och kärlek till mina medsystrar. ”Haggan” av Aase Berg är den senaste.