Nyheter i Biblio

Den 13 februari kom det en ny uppdatering a e-ljudboksappen Biblio. Förhoppningsvis fungerar appen bättre för de som haft problem tidigare.

För att få den nya uppdaterade versionen kan du/låntagarna behöva ta bort och installera om appen och eventuellt starta om mobilen. Din/Låntagarens mobil får inte vara för gammal. Det behövs Android 5.0 och IOS 10.0 eller senare.

Bland nyheterna hittar vi:

Utökade kategorier
Bättre sök
Offline-lyssning förbättrad
Nytt utseende med tydligare formatindelning (ljusblått och rosa)

AxiellMedia har nu i vår ingått ett samarbete med Findaway, en av världens ledande ljudboksleverantörer! Så katalogen kommer att öka med närmare tio tusen ljudböcker, de flesta på engelska men även på andra språk. Böckerna kommer att finnas tillgängliga senare under året och AxiellMedia återkommer igen när det närmar sig lansering. Så under året utökas kraftigt den valbara ljudbokskatalogen. Appen är också förberett för e-böcker! Ett fåtal bibliotek runt om i landet har fått testa att läsa e-böcker i denna version. Pilotbiblioteken har nu testat klart Biblio med e-böcker och många bibliotek är nu igång med att låna ut e-böcker. AxiellMedia fortsätter löpande utrullning till övriga bibliotek.

Bra tips – åtgärdsförslag

Biblio fungerar utmärkt för de allra flesta låntagare men om era låntagare behöver support kan felsökningslistan nedan vara bra att ha till hands och kanske ni kan publicera delar av den på er webb. Det allra viktigaste är att låntagaren ska ha den senaste versionen nedladdad och eventuellt starta om telefonen. Andra saker som kan påverka inloggning och lån är:

· Låntagaren har uppnått max antal lån för perioden och får därför felmeddelande vid lån

· Biblioteket har uppnått sin budgetspärr för perioden. (vilket Region J/H meddelar och eventuellt åtgärdar).

· Boken finns inte invald i katalogen alternativt har inaktiverats sedan inval

· Tekniskt fel i appen eller produktionsfel på boken. Försök gärna återskapa problemet, notera vad som händer och eventuella felmeddelanden.

· Om offlineläget inte fungerar trots att allt annat verkar stämma, kan det bero på att telefonen saknar utrymme.

Bästa hälsningar, Dagny Nordmark/Bibliotekarie i Krokoms kommun i e-tjänst