Sommarlovstider i Bergs kommun

Denna sommar bjöd på värmerekord, getingsvärmar, åskdunder och bränder men också på så mycket mer.

På biblioteken i Bergs kommun har man i sommar kunnat ta del av så mycket mer än bara låna bra böcker, särskilt de yngre låntagarna har fått sig mycket extra till livs, men även vuxna kunde delta om de så önskat.

I år bjöds låntagarna på möjligheten att kunna göra knappar för att pryda väskan, jackan, eller sin anslagstavla.

Knappverkstad hade vi för barn från 6 år och uppåt på kommunens samtliga bibliotek under olika veckor på sommarlovet, så om man ville hade man chansen att göra många knappar om man var till alla bibliotek i kommunen. En uppskattad verksamhet både för de yngre barnen och de äldre.

Vi hade även en glass-, saft- och bullkalasvecka så de yngre besökarna som besökte huvudbiblioteket i Svenstavik fick glass i bägare och de som besökte filialerna fick saft och bullar (olikheten berodde på tillgång/icke tillgång till frys på biblioteken.)

Som vuxen med många läshungriga barn kunde man i sommar passa på och lägga sig i bibliotekets hängmatta eller slå sig ner i en av solstolarna under dess parasoll under tiden barnen letade böcker att låna, eller om barnen själva tog sig en läspaus i hängmattan efter allt badade och cyklande som skedde under sommarlovet.

Barnen har även fått möjligheten att delta i cirkusverksamhet i sommar, då Cirkus Roman lät barn i åldern 6-12 år vara med och medverka och göra cirkustrick, alltifrån jonglering till att cykla enhjuling.

/Margareta Nylin Berglin