Vad är biblioterapi? Välkommen till en introduktion med Helena Broms 25/11.

Blå rummet, Östersunds bibliotek. Lördag 25/11 2017, kl. 11.30 – 12.30.

Helena Broms bibliotekarie från Årebiblioteken läser just nu Sveriges första akademiska utbildning i biblioterapi. Biblioterapin är sen länge vanlig i bl a England, USA och Finland.
Biblioterapi är en form av helande, läkande läsning av i första hand skönlitteratur. I skönlitterära texter finns alltifrån en möjlighet att finna kraft att förändra till att bara vara i avkopplande vila. I identifikationen med personer eller känslor i texten bearbetar vi egna upplevelser, texten öppnar upp och i bästa fall ger tankarna kring texten insikter kring egna minnen och erfarenheter.

Biblioterapin kan användas dels enskilt t ex i form av ett personligt ”bokrecept” där bibliotekarien väger in din nuvarande situation i livet, din relation till läsning och framförallt ger dej läslust genom att efter att du fyllt i ett enklare, förberedande formulär och haft ett personligt samtal föreslår ett antal böcker som kanske passar just nu.

Dels fungerar biblioterapins metod i grupp  t ex genom att vitalisera samtalet i er bokcirkel. Att samtala kring en gemensam läsupplevelse kan, som ni som redan deltar i en bokcirkel vet,  vara omvälvande men med mer fokus på hur själva läsupplevelsen berör dej (inte så mycket fokus på texten/författaren etc utan mer innehållet) kan det då fördjupade boksamtalet vara än mer personligt utvecklande.

Är du nyfiken på biblioterapi? Välkommen att anmäla dig.
Max antal deltagare 10 st.
Föranmälan till: helena.broms@are.se

En reaktion på ”Vad är biblioterapi? Välkommen till en introduktion med Helena Broms 25/11.

Kommentarer inaktiverade.